Vælg en side

Hvem er Louis?

Ja, det var en dansker der opfandt burgeren!

Ja, det var en dansker der opfandt burgeren!

Louis Burger er opkaldt efter Louis Lassen, som var en dansk smed fra byen København. Det er netop denne mand vi på Louis burger hylder for, at have opfundet vores allesammens elskede burger.

Louis var blot 21 år gammel, da han emigrede til USA i 1886. Her startede han med at sælge smør og æg fra en lille vogn. Senere parkerede han dog vognen og etablerede caféen Louis Lunch i New Haven, kun 120 km nord for New York.

Ifølge USA´s nationalmuseum, Liberary of Congress blev burgeren opfundet ved, at en stamgæst kom ind i caféen og bad Louis om at lave en frokost, som han kunne have med på farten.

”Louie! I´m in a rusk, slap a meatpuck between two planks and step on it!”

Louis gjorde som stamgæsten befalede og lagde en flad kødbolle mellem to stykker toastbrød og nu var en gastronomiske madsensation født, som i mange år efter spises i alle mulige afskygninger over hele verden.

Louis lagde opfindelsen på menukortet og kørte forretningen videre.

Det var først i 1970 at Louis´ barnebarn Ken Lassen fik idéen om, at smøre ostecreme ud over kødet, og dermed erklærer det for en cheeseburger.

Det menes, at caféen Louis Lunch stadig lever den dag i dag, selv efter 5 generationer!

I Louis Burger vi har naturligvis beholdt den helt klassiske burger, som den blev lavet  i 1900-tallet med sprødt toastbrød, i stedet for burgerbollen som vi kender den i dag.

Dog har vi lagt vores egne særpræg på burgeren ved brug af ketchup og vores egen hjemmelavede Louis mayo.

Er man mere til kylling eller vegansk bøf, så fås det også hos os og vi garanterer også sprøde fritter, kolde drikke, og dip til en håndgribelig pris.

Lad os hylde Louis sammen!