18 Aug, 2025
Ugens tip: Ny snasket bearnaise-burger fjerner selv dine værste tømmermænd

Så blev det mandag og tid til endnu en omgang af Ugens tip.Hver mandag deler redaktionen et godt tip med dig, og det kan være alt fra en hyggelig park i København, en særlig butik eller måske noget du skal putte i munden.
Denne gang handler det om det sidstnævnte, og vi lover, at det er lækkert.
Særligt hvis du er til burgere og bearnaisesovs.
Louis Lassen bag desken i hans lille restaurant. Foto Louis Lunch.
Opfundet af en dansker
Ikke mange ved, at det var en dansker, der opfandt burgeren, men det er faktisk sandt – i hvert fald hvis man skal tro USA’s eget nationalmuseum, Library of Congress.
Den 21-årige danske smed Louis Lassen emigrerede i 1886 til USA, og solgte i starten smør og æg fra en lille vogn (lidt ala en food-truck).
Han parkerede den siden permanent og lavede den om til caféen Louis’ Lunch i New Haven – 120 km nord for New York – hvor den stadig ligger og køres af femte generation af Louis Lassen.
Læs også:Kæmpe guide: Her er de bedste burgere i København
Det var dog travlhed, der opfandt burgeren for knap 135 år siden.
Her kom en stamgæst nemlig en dag ind og ville gerne have en frokost, han kunne tage med på farten.
“Louie! I’m in a rush, slap a meatpuck between two planks and step on it!”
Og den gode Louis Lassen gjorde som befalet og smækkede en flad kødbolle imellem to stykker toastbrød, og vupti – en gastronomisk verdenssensation var født.
Dengang mindede den mest om det vi i dag kalder en cowboy toast, men i dag kan du finde den i alverdens varianter over hele verden.
Det er lidt den historie, som Louis Burger, der i dag ligger på Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg, brugte som inspiration, da de åbnede den første burgerbar tilbage i 2019.
Du finder stadig den ‘originale burger toast’ på menuen, men de har også udvidet konceptet med klassiske burgere, der minder mere om det, vi kalder en burger i dag.
Louis Burger. Foto PR

Med ristede løg og sovs i rigelige mængder
Det er dog ikke cowboy toasten, som det skal handle om for nu.
Louis Burger får jævnligt nye burgere på menuen, og denne gang er der næsten tale om en vaskeægte genistreg.
Vi har tidligere set bearnaise-burgere hos forskellige fastfoodkæder, men de er sjældent voldsomt gode, da det jo oftest går rimelig stærkt med at få produceret sådan en.
Hos Louis Burger har de lige taget den en nyk op ad på kvalitetsstigen og lavet deres egen bearnaise-burger kaldet “Louis the Dane”, som netop er kommet på menuen.
Udover syltede agurker, salat, rødløg, masser af bearnaise og ost har de også proppet den med ristede løg, og selvom det måske lyder lidt sært, så giver det et dejligt crunch til en ellers meget blød omgang.
Prisen for den nye bearnaise-burger er 80 kr., eller du kan få den som menu med sodavand, fritter og dip oveni for 135 kr.
Du finder Louis Burger på Istedgade 42B i 1650 København V, Falkoner Alle 52 i 2000 Frederiksberg og Nørrebrogade 9 i 2200 København N.